Despre noi

Povestea Ferma lu’ Moş Ghiţǎ începe în 2013 cand am înfiinţat blogul pe care am început sǎ documentǎm aventurile noastre de oraşeni proaspǎt mutaţi la sat.  An de an am experimentat tot felul de activitǎţi învǎţând sǎ cultivǎm în mod responsabil fel de fel de plante şi sǎ creştem animale. Am pornit de la ideea de a înfiinţa o ferma mixtǎ, motiv pentru care, pe lângǎ gradinǎ am crescut capre, vaci, porci, pǎsǎri de tot felul. Ba am avut şi un cal, pentru o perioada de un an şi ceva.

In 2017 s-a nǎscut fetița noastrǎ, motiv pentru care am decis sǎ limitam activitatea fermei astfel incât sǎ avem suficient timp şi pentru noi, pentru a ne bucura de viața de familie. Am renunţat la cea mai mare parte dintre animale şi ne concetram pe dezvoltarea fermei vegetale.

Legumele noastre sunt cultivate în mod responsabil, respectând natura, fǎrǎ compromisuri şi cu conştiinţǎ curatǎ. Tot ceea ce valorificam prin vânzare este crescut ca pentru noi şi familia noastrǎ. Munca noastrǎ ne reprezintǎ şi cinstea este un atribut la care ţinem foarte mult.

20200621_131140

Considerǎm cǎ sǎnǎtatea  este nepreţuitǎ, prin urmare acordǎm o atenţie deosebitǎ culturilor noastre prin pǎstrarea unui sol sǎnǎtos şi utilizarea unor metode naturale de întreţinere a culturilor. E firesc ca uneori natura sa îşi ia tribut: am avut in fiecare sezon culturi compromise total prin apariţia bolilor şi a dǎunǎtorilor. Credem ca pierderile materiale  nu sunt motiv pentru a otrǎvi solul, plantele şi vieţuitoarele din gradinǎ, din acest motiv nu apelam la nici un fel de produse de sinteza.

Chiar daca nu au întodeauna aspectul comercial cu care suntem obişnuiti, legumele noastre pǎstreazǎ gustul autentic şi sunt pline de nutrienţi fiind crescute în substrat curat, sǎnǎtos şi respectând timpii fireşti de coacere şi recoltare.

Prin practicile agricole sustenabile pe care la aplicam în cadrul Fermei lu’ Moş Ghiţa protejǎm natura şi biodiversitatea. Suntem cultivatori preponderent de soiuri, pǎstrǎm seminţe vechi de colecţie, şi ne ferim de seminţele modificate genetic. Depunem eforturi pentru a avea o varietate cât mai mare de specii şi protejam habitatele naturale ale vieţuitoarelor din grǎdinǎ.

Despre_noi_1

Credem ca este important sa oferim transparenţǎ pe tot procesul de la sǎmǎţǎ,  la leguma ce ajunge în farfuria clientului, motiv pentru care încercǎm sa documentǎm pe paginile de socializare fiecare etapǎ a procesului de producţie. Rǎspundem oricând neclaritaţilor cu privire la diferite procese, sfatuim atât cât ştim şi ni se cere,  şi primim cu drag sfaturile celor mai experimentaţi.

Suntem bucuroşi sǎ legǎm relaţii de prietenie cu clienţii noştri, sǎ ştim ce işi doresc sa primeascǎ în coşul saptamânal şi totodatǎ sǎ ne ințeleagǎ limitǎrile.

Momentan, în ferma lucram doar noi, familia, adicǎ:

  • Eduard: producţie, livrare;
  • Oana: producţie, comunicare;
  • Adela: calitate – gustǎ doar legumele colorate, cele verzi sunt bleah J

Muncim cu pasiune şi ne bucurǎ foarte tare reacţia oamenilor când gustǎ legumele noastre şi simt diferenţa faţǎ de ceea ce cumpǎrǎ de obicei. Motivaţia creşte atunci când munca iţi este apreciatǎ şi asta ne întareşte convingerea cǎ drumul pe care am pornit este cel just pentru noi.

Despre_noi_2